Hozzávalók:
- 3 csésze zabpehely
- 1 csésze diófélék (mandula, dió, kesudió)
- 1 csésze magvak (napraforgómag, tökmag)
- 1/2 csésze Honey Island méz
- 1/4 csésze kókuszolaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1/2 teáskanál fahéj
- Egy csipet só
- 1 csésze szárított gyümölcs (mazsola, áfonya, sárgabarack)
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 150°C-ra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
- Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, dióféléket, magvakat, fahéjat és sót.
- Egy kisebb edényben olvaszd meg a mézet és a kókuszolajat alacsony hőfokon, majd add hozzá a vaníliakivonatot.
- Öntsd a mézes keveréket a száraz hozzávalókhoz, és alaposan keverd össze, hogy minden hozzávaló jól be legyen vonva.
- Terítsd el egyenletesen a keveréket a tepsin, és süsd 25-30 percig, amíg aranybarnára nem sül. Félidőben keverd meg, hogy egyenletesen süljön.
- Vedd ki a sütőből, és hagyd teljesen kihűlni. Ekkor lesz igazán ropogós.
- Keverd hozzá a szárított gyümölcsöket.
Tippek a tálaláshoz
A mézes granolát fogyaszthatod önmagában, tejjel vagy joghurttal, de kiválóan illik smoothie-khoz, vagy akár desszertek tetejére is szórhatod. Készíts belőle granola szeleteket, ha útközben szeretnéd élvezni.