Hozzávalók:
- 1/4 csésze Honey Island méz
- 1/4 csésze szójaszósz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma, zúzva
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál almaecet
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 1/2 teáskanál só
- 1/2 teáskanál chili pehely (opcionális, ha szereted a csípőset)
Elkészítés:
-
Hozzávalók összekeverése:
- Egy közepes méretű tálban keverd össze a mézet, szójaszószt, olívaolajat, zúzott fokhagymát, dijoni mustárt és almaecetet.
- Add hozzá a füstölt paprikát, borsot, sót és chili pelyhet (ha használod). Alaposan keverd össze, hogy az ízek jól elkeveredjenek.
-
Hús pácolása:
- Helyezd a húst (csirke, sertés, marha vagy bárány) egy nagy zárható zacskóba vagy tálba.
- Öntsd rá a pácot, és győződj meg róla, hogy minden darab húst jól beborít.
- Zárd le a zacskót, vagy fedd le a tálat, majd tedd a hűtőbe legalább 2-4 órára, de a legjobb eredmény érdekében hagyd pácolódni egy éjszakán át.
-
Grillezés:
- Melegítsd elő a grillt közepes-magas hőfokra.
- Vedd ki a húst a pácból, és rázd le róla a felesleges pácot (de ne töröld le teljesen).
- Grillezd a húst mindkét oldalon, amíg teljesen át nem sül és szép aranybarna színt nem kap. Közben időnként locsold meg a maradék páccal a húsokat, hogy még ízletesebbek legyenek.
-
Tálalás:
- Miután a hús megsült, hagyd pihenni pár percig, hogy a szaftok visszahúzódjanak.
- Tálald friss zöldségekkel, salátával vagy grillköretekkel.
További Tipp
- Variációk: Kísérletezz különböző fűszerekkel és hozzávalókkal, mint például friss gyömbér, narancslé vagy akár egy kis whisky a pácban, hogy még különlegesebb ízvilágot érj el.
- Zöldségek Pácolása: A mézes grill pác nemcsak húsokhoz, de zöldségekhez is remekül passzol. Pácolj vele padlizsánt, cukkinit, paprikát vagy gombát a grillezés előtt.