Hozzávalók:
Tészta:
- 500 g liszt
- 200 g vaj
- 2 evőkanál méz
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 tojássárgája
- 150 ml tejföl
- 100 g porcukor
Töltelék:
- 300 g darált dió
- 200 g porcukor
- 1 teáskanál fahéj
- 300 g sárgabarack lekvár
Csokoládé bevonat:
- 200 g étcsokoládé
- 50 g vaj
Elkészítés:
-
Tészta elkészítése:
- Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport és sót.
- Morzsold bele a vajat, majd add hozzá a porcukrot.
- Keverd hozzá a tojássárgáját, mézet és a tejfölt. Gyúrd sima tésztává.
- Oszd a tésztát négy egyenlő részre, és hagyd pihenni 30 percig.
-
Töltelék:
- Keverd össze a darált diót, porcukrot és fahéjat.
-
Rétegezés:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
- Nyújtsd ki az első tésztalapot, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Kend meg sárgabarack lekvárral, majd szórd meg a diós keverékkel.
- Ismételd meg a rétegezést a második és harmadik tésztalappal is.
- A negyedik tésztalapot helyezd a tetejére, és szurkáld meg villával.
-
Sütés:
- Süsd a zserbót 35-40 percig, amíg aranybarnára sül.
- Hagyd teljesen kihűlni.
-
Csokoládé bevonat:
- Olvaszd meg a csokoládét és a vajat gőz felett.
- Öntsd a csokoládét a kihűlt sütemény tetejére, és egyenletesen simítsd el.
- Hagyd megszilárdulni a csokoládét.
Tálalás és tárolás
A mézes zserbó legjobb ízét akkor éri el, ha egy napot áll, így az ízek összeérnek. Szeleteld fel kis négyzetekre, és tálald ünnepi alkalmakkor vagy egy családi összejövetelen. Tárold légmentesen záródó dobozban, hogy friss maradjon.

